Det er enkelt å gjøre maten litt sunnere!

Ett daglig måltid på kantinen representerer ca. 30 % av matinntaket til gjesten din hver dag! Det er klart at det har en stor betydning for "Helse Norge" hva du tilbyr gjestene dine. Her er noen enkle måter å gjøre maten du serverer litt sunnere.

Å lage god mat som er både fristende og sunn er ikke noe hokus pokus! Men det krever litt mer bevissthet rundt ingrediensene du bruker. Vi har mye kunnskaper om dette. Følg våre gode råd og du er langt på vei til et bedre tilbud som vil glede gjestene dine!

 

  1. Redusere så mye som mulig av animalsk mettet fett i alt du lager
  2. Bytt smør med vegetabilsk margarin eller olje i matlagningen
  3. Redusér saltet og bruk krydderurter som smakstilsetter isteden
  4. Bytt kjøtt med sjømat
  5. Benytt det magreste kjøttet
  6. Renskjær kjøtt for fett
  7. Bruk hvitt kjøtt heller enn rødt kjøtt
  8. Bytt rømme med majones
  9. Bruk leverpostei med vegetabilsk fett heller enn animalsk fett
  10. Bytt vanlig hvit ost med et alternativ med vegetabilsk olje
  11. Bruk majonessalater eller majonesbaserte spreads istedenfor kremoster til påsmurt
  12. Bytt ut hvitt fint brød med grovt brød
  13. Grønnsakspureer kan fint erstatte saus
  14. Lag sauser med god kraft og jevninger som erstatning for fløtesauser
  15. Unngå fløte og smør i sauser og supper
  16. Sørg for mye frukt og grønnsaker
  17. De mest fargerike grønnsakene er de aller sunneste
  18. Tilby vann som drikke – tilsett gjerne litt sitron, lime, appelsin, sitronmelisse

Vi påstår at sunn mat fint kan være full av nytelse. Det ene utelukker ikke det andre. Mills Proff Partner er en av Norges største leverandører av sunn mat til storhusholdning. Vi ønsker å dele vår kunnskap med deg og gi deg gode tips for hvordan du enkelt kan sikre at maten du lager og serverer, ikke bare smaker godt, men også gjør godt for gjestene dine.

Det forventes av de som har dette som sitt fagfelt har grunnleggende kunnskap om ernæring og tar ansvar for å tilby sine gjester sunnere mat – så spill på lag med oss og bidra til å gjøre Norge sunnere!

Delikat tilbehørssalat