Tilbehør til grillmat du enkelt kan lage til mange

Tilbehøret er minst like viktig som grillmaten når du arrangerer en grillfest. Her får du oversikten over tilbehør som enkelt kan skaleres opp til mange gjester.

Grønnsaker

De aller fleste grønnsaker kan grilles. Våre favorittgrønnsaker er paprika, aubergine, squash, løk, hvitløk, sopp og hjertesalat. Det eneste du behøver å gjøre med disse grønnsakene er nemlig å dele de i to, pensle med litt Mills Soyaolje på snittsiden og sette de med snittsiden ned på grillen. Deretter griller du de til de har fått en fin bruning og varme tvers gjennom. Griller du kokte maiskolber trenger du ikke gjøre annet enn å brune de på alle sider – enklere blir det ikke.

Poteter

Poteter har en fast plass på alle grillfester og det er enkelt å tilberede poteter på grillen. Pakk inn nypoteter i folie med Mills Soyaolje over, litt salt og pepper, og så la de stå på indirekte varme i 40 minutter.

Delikat Potetsalat er en populær favoritt som hører hjemme på enhver grillfest – pølser, kjøtt, kylling eller fisk, alt smaker bedre med litt potetsalat på.

Salat

En stor bolle med fargerik salat gjør seg godt ved siden av grillmaten. Med ferdigkuttet salat, er jobben dessuten veldig enkel. Lag en asiatisk grønn salat med finhakket vårløk og litt soyasaus som dressing eller fyll salatbollen med ferdigkuttet salat, hele cherrytomater, fetaost og litt balsamico som dressing.

Coleslaw en grillsalat enhver grillfest fortjener. Delikat Coleslaw er, med sin friske smak av kål og fyldig majones, grillmatens drømmepartner.

Toppinger

Toppingene er selve prikken over i-en på grillmåltidet og gir ekstra smak til kjøttet eller fisken. Prøv en meksikansk salsa eller lag din egen chimichurri – brasilianernes favoritt. Finhakk en bunt med persille, oregano, tre hvitløksfedd og en chili. Ha i 2 dl Mills Soyaolje og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tips!

Ikke alle foretrekker kjøtt til middag, men vil likevel ha noe proteinrikt på tallerkenen. Denne bønnesalaten med middelhavsurter fra Delikat smaker av sommer og kan serveres ved siden av grillede grønnsaker i stedet for kjøtt.