Ernæring og matglede

6 smakfulle grillmarinader med lite salt

Få mest mulig smak på grillmaten, uten å bruke for mye salt, med disse smaksrike grillmarinadene.

Slik lager du pølsefesten ingen glemmer

Pølsefest er ikke bare forbeholdt barnebursdagene. Arranger en skikkelig pølsefest og du vil garantert få mange fornøyde gjester. Her får du tipsene til en pølsefest gjestene sent vil glemme.

Tilbehør til grillmat du enkelt kan lage til mange

Tilbehøret er minst like viktig som grillmaten når du arrangerer en grillfest. Her får du oversikten over tilbehør som enkelt kan skaleres opp til mange gjester.

Øk matlysten med fargerik mat

Fargerik mat kan gi økt matlyst hos syke og eldre, og det er ikke alltid så mye som skal til. Her får du rådene som viser deg hvordan du enkelt kan sette farge på maten.

Vegetarmat du kan servere i stedet for kjøtt

Stadig flere gjester etterspør vegetariske alternativer på menyen og ”kjøttfri mandag” er blitt et fast innslag på mange serveringssteder. Ønsker du å servere mer vegetarmat? Her er tips til gode råvarer du kan bruke i stedet for kjøtt.

Slik bevarer du næringsinnholdet i grønnsakene

Hvordan grønnsaker oppbevares og tilberedes har stor betydning for næringsinnholdet. Sjekk disse serveringstipsene for mest mulig næringsrike grønnsaker.

10 smarte tips som hjelper deg å følge kostrådene

Sunn mat behøver ikke gå på bekostning av god smak. Med noen enkle grep kan du lage mat som følger kostrådene og få mer fornøyde gjester med på kjøpet.

Triksene som gjør det enklere å skrelle egg

I vår komplette guide til eggkoking får du tipsene som gjør deg til en mester til å koke egg og sørger for at du får egg som er enkle å skrelle. Det sparer både deg og gjestene dine for verdifull tid.

Vita Hjertego’ et hjertevennlig valg

Vita Hjertego' er en egen produktserie som består av produkter som inneholder mye av de kolesterolreduserende flerumettede fettsyrene. Ved å bytte ut mettet fett med umettet fett vil en kunne oppnå gunstig effekt på kolesterolet. Et godt kosthold med Vita Hjertego' er bra for hjerter i alle aldre.

Porsjoensmargarin sprøytet i en liten skål

Soft Flora Smaksrik i sprøytepose

Når for du vår gode Soft Flora Smaksrik i en praktisk og brukervennlig sprøytepose. Soft Flora Smaksrik er laget av sunne rapsoljer og har en ekstra fyldig smak.

Mills_Proff_Partner_sild_familie

Sild på nytt vis

Sild er lettvint og effektivt å servere til mange, og en fantastisk norsk råvare å sette på bordet! Både på buffet, som smårett eller en liten forrett, eksperimenter deg frem med nye smaker og kombinasjoner. Sild er et helt hav av muligheter!

Nøkkelhullsmerket

Myndighetene i Norge, Sverige og Danmark har valgt Nøkkelhullet som symbol på sunnere matvarer.

Mills_Proff_Partner_kylling_kyllinglår_provence

Kjenner du kravene til merking av mat i serveringsbransjen?

EUs krav til merking av mat skal sikre trygg mat for alle forbrukere. De nye reglene gir gjestene krav på å få lett tilgang til informasjon om maten man spiser og dette kravet må også alle serveringssteder innfri.

Har du husket allergenmerking?

Siden desember i fjor har kundene dine krav på å vite hvilke allergener maten du serverer inneholder. På www.matinfo.no er det nå enkelt for deg å finne opplysninger om hvilke allergener produktene våre inneholder. Slik at du enkelt kan kartlegge allergener rett for rett. Vær imidlertidig obs på at produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Så er du alltid helt oppdatert.

Hva er Quinoa?

Quinoa er noe helt nytt for mange i Norge. Mange vet at Quinoa er sunt, men mange lurer også på hva Quinoa egentlig er. Hva kan det brukes til og hva er det som er så bra med Quinoa?

PRODUKTER TIL NÆRINGSMIDDELINDUSTRIEN

Produkter til næringsmiddelindustrien

Vi leverer en rekke spesialprodukter til næringsmiddelindustrien. Produktenes egenskaper og emballasjer, enten det er bakemargariner, stekefett eller smøremargariner, tilpasses kundenes utstyr og resepter.

Om fett og kolesterol

Kolesterol er et fettstoff som er viktig for mange av kroppens funksjoner.

Delikat tilbehørssalat

Det er enkelt å gjøre maten litt sunnere!

Ett daglig måltid på kantinen representerer ca. 30 % av matinntaket til gjesten din hver dag! Det er klart at det har en stor betydning for "Helse Norge" hva du tilbyr gjestene dine. Her er noen enkle måter å gjøre maten du serverer litt sunnere.

Soft Flora smeltet margarin

Hvordan lages margarin?

Margarin lages i en prosess som er mye brukt i matverdenen, nemlig emulsjon.

Fisk og Delikat bulgursalat

Næringsinnhold

Kroppen trenger en god balanse av mange viktige næringsstoffer for å vokse riktig og holde seg sunn og frisk gjennom hele livet.

Helseutfordringene

Stadig flere blir overvektige i verden. Dette gjelder også i Norge.

Laks med Vita hjertego'

Sunn mat kan være full av nytelse!

Det ene utelukker ikke det andre. Det ligger mange muligheter for de "utestedene" som vet å skaffe seg kunnskap om hva som gjør maten sunnere.

Brødskive med margarin

Myter om margarin

Det finnes mange påstander og myter om fett og margarin. Vi har samlet 10 av de vanligste påstandene og misforståelsene, og gitt en forklaring på hver og en av dem.

Mills Proff Partner kokker

Få flere fornøyde og lojale gjester!

Flere og flere kokker er blitt oppmerksomme på at gjestene ønsker større utvalg av hjertesunn mat, også når de spiser utenfor hjemmet.

Hva er Hjertego’ Matglede

Matglede er viktig for livskvaliteten, og sunnhet og matglede kommer på ingen måte i konflikt med hverandre. Det er like gjerne to sider av samme sak!

Kokker Mills Proff Partner

Storhusholdningsbransjen har også ansvar for folkehelsen!

Ett daglig måltid på kantinen representerer ca. 30 % av matinntaket til gjesten din hver dag! Det er klart at det har en stor betydning for "Helse Norge" hva du tilbyr gjestene dine!

Vita musli

Vita hjertego’ med gunstig effekt på kolesterolnivået

Ett daglig måltid i kantinen representerer cirka 30 % av matinntaket til gjesten din hver dag!

Kylling med Lohmanders remulade som tilbehør

Hvordan står det til med sunnheten i Storkjøkken?

En ernæringsfysiolog tar turen til Smak 2011 med nye kostråd og Nøkkelhullsmerkede matvarer lett tilgjengelig i bæreposen. Hva fant hun?

Hjerte

Hjerte- og karsykdommer

Hjerte- og karsykdommer er en samlebetegnelse for sykdommer som oppstår i hjertet og blodårene (blodpropp, angina, hjerteslag og hjerneslag).

Det er fornøyde, sunne og friske gjester du lever av!

Det er ikke vanskelig å lage og servere sunn mat, men det er noen huskeregler som er svært viktige å passe på!