Ernæring og matglede

8 kjappe med månedens kokk – Simon Johannessen

Kjøkkensjef på Thon Hotel Bergen Airport, Simon Johannessen, skulle absolutt ikke bli kokk. I dag elsker han å glede andre med gode matopplevelser, samtidig som han fokuserer på å gi sine ansatte en god arbeidsplass. Bli bedre kjent med månedens kokk.

8 kjappe med månedens kokk – Kevin Stokdal

Kevin Stokdal (23) fra Trondheim var aldri i tvil om at kokkeyrket var rett valg. Han har stortrivdes på kjøkkenet fra første stund. For å lykkes som kokk er han ikke i tvil – det krever god planlegging, pågangsmot og viljestyrke. Bli bedre kjent med månedens kokk, Kevin Stokdal.

8 kjappe med månedens kokk – Anita Stene

Hun har bred erfaring som kokk, og jobber i dag som enhetsleder ved Eurests kantine i Nydalen. Hun er styremedlem i Norske Kokkers Landsforening og ble i år tildelt rollen som manager for det nyopprettede Kokkelandslaget i Community Catering. Bli bedre kjent med månedens kokk, Anita Stene.

Bakerlandslagets fristelser – Brioche, formkake og wienerbakst

Her er del 2 av bakverkene Ivar Bakke og Nikolai Meling tok en mer enn hederlig bronsje med i Iba-UIBC-Cup* for bakere i Munchen 15-17 september. Konkurransens tema var "Universet" og dette er deres bidrag til søte bakverk. De fristende bildene av det de leverte i konkurranse er tatt av fotograf Jon Are Berg Jacobsen.
* UIBC = Union of Bakers and Confectioners

Bakerlandslagets Fristelser – Kuvertbrød og Kanapeer

Det norske bakerlandslaget representert ved Ivar Bakke og Nikolai Meling tok en mer enn hederlig bronsje i Iba-UIBC-Cup* for bakere i Munchen 15-17 september. Konkurransens tema var "Universet" og det skulle leveres bakverk i flere kategorier. Her er deres bidrag på kuvertbrød og kanapeer som er litt utenom det vanlige.
Melange sponser gutta og vi har fått tilgang på lekre bilder av det de leverte i konkurransen.
Bildene er tatt av fotograf Jon Are Berg Jacobsen.
* UIBC = Union of Bakers and Confectioners

8 kjappe med månedens kokk – Øyvind Jensen

Øyvind Jensen har jobbet flere steder i Oslo, vært privatkokk og de siste årene jobbet i hotellbransjen. I dag er han kjøkkensjef på femte året på Thon Hotel Oslo Airport og har et brennende engasjement for lokalprodusert mat. Bli bedre kjent med Øyvind Jensen.

Månedens kokkeknep: 5 tips til effektiv frokostservering

Frokosten på Scandic Byparken skal selvsagt være topp kvalitet. Enda bedre er det om frokostserveringen også er effektiv og med minst mulig matsvinn. Her er kjøkkensjef Kenneth Koldens beste triks.

Månedens kokkeknep, Kenneth Kolden

8 kjappe med månedens kokk – Kenneth Kolden

Kenneth Kolden (35) er opprinnelig fra Bø i Vesterålen og har jobbet på mange ulike kjøkken både i Norge og...

8 kjappe med månedens kokk – Stig Drageide

Han har jobbet på flere restauranter i både inn- og utland og er i sitt femte år som executive chef på Hotel Continental i Oslo. Kjøkkensjefen elsker saus, tar seg gjerne en baconpølse i brød og ønsker å være et godt forbilde for sine kolleger. Bli bedre kjent med Stig Drageide.

Mills Ekte Majones – utgangspunktet for din egen signatur

Mille Ekte Majones og reker = Sant. Det er også nok til en enkel og lønnsom sommerservering sammen med fersk loff, sitron, salt og pepper. Men noen ganger er du kanskje lysten til å utfordre eller overraske dine gjester med det lille ekstra. I så fall er det bare å gi majonesen din egen vri og smaksette den med det du ønsker og synes passer til akkurat det du serverer. For å hjelpe deg igang med de "små kokkegrå" har vi laget 8 forslag. Lag dem som de er eller gjør de enda spenstigere, "your style"!

8 KJAPPE MED MÅNEDENS KOKK – Christer Rødseth

Allerede som 11-åring visste Christer Rødseth at han ville bli kokk. I dag er han kaptein på Det norske Kokkelandslaget, kjøkkensjef på Vaaghals og opptatt av at kokkeyrket først og fremst er et lagarbeid. Bli bedre kjent med månedens kokk, Christer Rødseth.

8 KJAPPE MED MÅNEDENS KOKK – Svein Jæger Hansen

Kjøkkensjefen på Scandic Meyergården Hotell ble kåret til reinsdyrkokken i 2017 og har frontet nordnorsk og arktisk mat i en årrekke. Bli bedre kjent med Månedens kokk, Svein Jæger Hansen, som er alt fra kokk til jeger, ildsjel og gründer.

Eirik Lillebø fra Vaaghals

8 kjappe med månedens kokk – Eirik Lillebø

Kokkekarrieren fikk en tøff start da han som lærling brant 40 liter med innkokt demiglace. I dag dyrker han sitt lidenskapelige forhold til norske råvarer på en av Norges beste restauranter. Bli bedre kjent med månedens kokk, Eirik Lillebø.

Månedens kokkeknep: Så enkelt sparer de tid på kjøkkenet

I denne skolerestauranten har de tatt grep for å spare både tid og penger på storkjøkkenet. Kjøkkensjef Tom Christian Engeli bruker all ledig tid til å jobbe med en viktig ting. Les hva og få flere tips til effektivisering her.

Slik lager du den ultimate julebuffeten i kantinen

Julen nærmer seg med stormskritt, og over det ganske land begynner julestemningen å komme på plass. Bidra til å skape god julestemning ved å lage en uforglemmelig julebuffet i kantinen! Gode tips og råd får du her.

Månedens kokkeknep: 6 tips for å redusere matsvinn

Er du opptatt av å redusere matsvinn? Det er Magnus Sundin også. Han er kjøkkensjef ved Fazer-kantinen i Sjøfartsbygningen Restaurant K6, og ved hjelp av smarte tiltak og samarbeid med gjestene, har Sundin og teamet hans alltid hatt lite matsvinn. Her får du hans beste tips for å minke matavfallet.

Månedens kokkeknep: Skrelletriksene du ikke klarer deg uten

Noen grønnsaker og frukter er vanskeligere å skrelle enn andre. Her får du tre geniale skrelletriks som sparer deg både for tid og unødvendig matavfall på kjøkkenet.

Hemmeligheten bak Norges beste hotellfrokost

Hva skal til for å vinne tittelen «Norges beste hotellfrokost» for ellevte gang på 12 år? Food & Beverage Manager hos Scandic Nidelven, Lasse Waagbø, deler hemmeligheten bak suksessen.

8 kjappe med månedens kokk – Stephan Härdi

Stephan Härdi startet sin kokkekarriere allerede som 11-åring, og har siden den gang jobbet på ulike kjøkken verden over. Fra Brüssel til Beijing, og nå i Bjørvika i Oslo.

8 kjappe med månedens kokk – Miriam Østvik Jenssen

Hun har ryddet opp med Hellstrøm og serverer daglig gjester som ikke har valgt å spise der selv. Her kan du bli bedre kjent med månedens kokk, Miriam Østvik Jenssen.

6 smakfulle grillmarinader med lite salt

Få mest mulig smak på grillmaten, uten å bruke for mye salt, med disse smaksrike grillmarinadene.

Tilbehør til grillmat du enkelt kan lage til mange

Tilbehøret er minst like viktig som grillmaten når du arrangerer en grillfest. Her får du oversikten over tilbehør som enkelt kan skaleres opp til mange gjester.

Øk matlysten med fargerik mat

Fargerik mat kan gi økt matlyst hos syke og eldre, og det er ikke alltid så mye som skal til. Her får du rådene som viser deg hvordan du enkelt kan sette farge på maten.

Slik bevarer du næringsinnholdet i grønnsakene

Hvordan grønnsaker oppbevares og tilberedes har stor betydning for næringsinnholdet. Sjekk disse serveringstipsene for mest mulig næringsrike grønnsaker.

Triksene som gjør det enklere å skrelle egg

I vår komplette guide til eggkoking får du tipsene som gjør deg til en mester til å koke egg og sørger for at du får egg som er enkle å skrelle. Det sparer både deg og gjestene dine for verdifull tid.

Vita Hjertego’ et hjertevennlig valg

Vita Hjertego' er en egen produktserie som består av produkter som inneholder mye av de kolesterolreduserende flerumettede fettsyrene. Ved å bytte ut mettet fett med umettet fett vil en kunne oppnå gunstig effekt på kolesterolet. Et godt kosthold med Vita Hjertego' er bra for hjerter i alle aldre.

Porsjoensmargarin sprøytet i en liten skål

Soft Flora Smaksrik i sprøytepose

Når for du vår gode Soft Flora Smaksrik i en praktisk og brukervennlig sprøytepose. Soft Flora Smaksrik er laget av sunne rapsoljer og har en ekstra fyldig smak.

Mills_Proff_Partner_sild_familie

Sild på nytt vis

Sild er lettvint og effektivt å servere til mange, og en fantastisk norsk råvare å sette på bordet! Både på buffet, som smårett eller en liten forrett, eksperimenter deg frem med nye smaker og kombinasjoner. Sild er et helt hav av muligheter!

Nøkkelhullsmerket

Myndighetene i Norge, Sverige og Danmark har valgt Nøkkelhullet som symbol på sunnere matvarer.

Har du husket allergenmerking?

Siden desember i fjor har kundene dine krav på å vite hvilke allergener maten du serverer inneholder. På www.matinfo.no er det nå enkelt for deg å finne opplysninger om hvilke allergener produktene våre inneholder. Slik at du enkelt kan kartlegge allergener rett for rett. Vær imidlertidig obs på at produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Så er du alltid helt oppdatert.

Hva er Quinoa?

Quinoa er noe helt nytt for mange i Norge. Mange vet at Quinoa er sunt, men mange lurer også på hva Quinoa egentlig er. Hva kan det brukes til og hva er det som er så bra med Quinoa?

PRODUKTER TIL NÆRINGSMIDDELINDUSTRIEN

Produkter til næringsmiddelindustrien

Vi leverer en rekke spesialprodukter til næringsmiddelindustrien. Produktenes egenskaper og emballasjer, enten det er bakemargariner, stekefett eller smøremargariner, tilpasses kundenes utstyr og resepter.

Om fett og kolesterol

Kolesterol er et fettstoff som er viktig for mange av kroppens funksjoner.

Soft Flora smeltet margarin

Hvordan lages margarin?

Margarin lages i en prosess som er mye brukt i matverdenen, nemlig emulsjon.

Fisk og Delikat bulgursalat

Næringsinnhold

Kroppen trenger en god balanse av mange viktige næringsstoffer for å vokse riktig og holde seg sunn og frisk gjennom hele livet.

Helseutfordringene

Stadig flere blir overvektige i verden. Dette gjelder også i Norge.

Laks med Vita hjertego'

Sunn mat kan være full av nytelse!

Det ene utelukker ikke det andre. Det ligger mange muligheter for de "utestedene" som vet å skaffe seg kunnskap om hva som gjør maten sunnere.

Brødskive med margarin

Myter om margarin

Det finnes mange påstander og myter om fett og margarin. Vi har samlet 10 av de vanligste påstandene og misforståelsene, og gitt en forklaring på hver og en av dem.

Hva er Hjertego’ Matglede

Matglede er viktig for livskvaliteten, og sunnhet og matglede kommer på ingen måte i konflikt med hverandre. Det er like gjerne to sider av samme sak!

Kokker Mills Proff Partner

Storhusholdningsbransjen har også ansvar for folkehelsen!

Ett daglig måltid på kantinen representerer ca. 30 % av matinntaket til gjesten din hver dag! Det er klart at det har en stor betydning for "Helse Norge" hva du tilbyr gjestene dine!

Vita musli

Vita hjertego’ med gunstig effekt på kolesterolnivået

Ett daglig måltid i kantinen representerer cirka 30 % av matinntaket til gjesten din hver dag!

Kylling med Lohmanders remulade som tilbehør

Hvordan står det til med sunnheten i Storkjøkken?

En ernæringsfysiolog tar turen til Smak 2011 med nye kostråd og Nøkkelhullsmerkede matvarer lett tilgjengelig i bæreposen. Hva fant hun?

Hjerte

Hjerte- og karsykdommer

Hjerte- og karsykdommer er en samlebetegnelse for sykdommer som oppstår i hjertet og blodårene (blodpropp, angina, hjerteslag og hjerneslag).

Det er fornøyde, sunne og friske gjester du lever av!

Det er ikke vanskelig å lage og servere sunn mat, men det er noen huskeregler som er svært viktige å passe på!