Simon Johannessens braiserte svineside med BBQ-saus, bygg og bønner

Enkelt
420 min.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Gni svinesiden inn med honning, sennep, salt og pepper. Legg i en dyp ildfast form og la kjøttet marinere i ca. 12 timer.

Del løk og eple i grove biter og legg i formen. Hell over vann og eplemost.

Stek under lokk på 145 grader i ca. 6 timer. Har du ekstra god tid, kan du la den ligge over natten på rett i underkant av 100 grader. Kjøttet er klart når det deler seg lett opp.

Kjøl ned svinesiden helt og skjær den i skiver (mot fibrene). Sil kraften fra formen kjøttet har ligget i, og reduser så mye som mulig.

Rør sammen kraft, ketchup, brunt sukker, eplesidereddik og kok opp. La sausen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.

Stek eller grill skivene til de får en sprø skorpe og pensle inn med BBQ-saus.

Server sammen med Delikat Grønnere Middag Bygg og Bønner, kald eller lunet raskt i en panne.

Antall porsjoner:

  • BRAISERT SVINESIDE:
  • 2 kg svineside med ben u/svor
  • 100 gram honning
  • 50 gram grov sennep
  • 2 ts salt og pepper
  • 1 liter eplemost
  • 4 liter vann
  • 2 stk løk
  • 4 stk grønne epler
  • BBQ-SAUS:
  • 0.5 liter redusert kraft
  • 750 gram ketchup
  • 200 gram brunt sukker
  • 1 dl eplesidereddik
  • 2 ts salt og pepper
  • TILBEHØR:
  • 1 stk Delikat Bygg- og bønnesalat 3x1,5 kg