Egg Benedict

Enkelt
75 min.
Toastet bunn, sprø skinke, et posjert egg og en Hollandaise med mye smak. Vår versjon av Egg Benedict er egentlig ganske klassisk i sin sammensetning og tillaging. Hemmeligheten ligger i den luftige Hollandaisen, som er enkelt laget på temperert Olivero.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du 

Tradisjonelt brukes engelsk muffins til denne retten, men smørstekt toast fungerer også fint.  Brun da Olivero i stekepannen og stek toasten til den er gyllen.

Eggene posjeres i skallet i sous vide ved 65°C i 60 minutter. Bløtkokt egg kan også fint brukes.

Lag Hollandaisen ved ha egg, sitronsaft, salt og kajennepepper i et sylinderformet litermål.

Bruk stavmikser og blend egg og sitron sammen . Tilsett flytende varm Olivero (80°C) i en tynn stråle.

Smak til med salt og pepper.

Legg opp posjert egg på toast eller muffins og bred over egget med Hollandaisen.

Legg på en skive med sprøstekt skinke. Pynt gjerne med noen friske urter.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero Stek- og bakemargarin 400g