Julebrød tangzong med rosiner og tranebær

Enkelt
5 min.
Dette julebrødet er et alternativ til den tradisjonelle julekaken. Den er bakt med en metode som heter tangzong, en metode som i korthet består av å skålde melet før baking. Dette gir en spesiell konsistens til bakverket. Her har vi brukt tranebær og rosiner i oppskriften, men varier gjerne med det du selv liker eller bak uten.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du 

Dag 1: Elt en fordeig og sett den kaldt til dagen etter. Kok opp 600g

vann som helles over 100g havregryn og 100g sammalt rug fin, røres sammen og settes kjølig til dagen etter.

Dag 2: Rosiner og tranebær bløtlegges. Alt unntatt disse blandes og eltes godt. Rosiner og tranebær siles av og tilsettes under sakte elting i ca 30 sekunder. Vei opp og form brødrene som legges i form og heves i romtemperatur i ca 2-2,5 timer. Pensles med egg og stekes i ovn på 180°C i ca 45 minutter. Store former rommer ca 750g/størrelse

ca 11 X 30cm (brødform) og små former ca 450g/størrelse ca 8 X 19 cm

Antall porsjoner:

  • Dag 1-Fordeig
  • 400 g mel
  • 3 g tørrgjær
  • 300 g melk
  • Dag 1-tangzong/skolling
  • 600 g kokende vann
  • 100 g havregryn
  • 100 g sammalt rug fin
  • Dag 2-rosiner og tranebærene bløtlegges i 2 timer før elting
  • 400 g vann
  • 200 g rosiner
  • 200 g tranebær
  • Dag 2 - blandes
  • 300 g Olivero Stek- og bakemargarin 400g
  • 450 g hvetemel
  • 125 g sukker
  • 10 g salt
  • 15 g malt kardemomme
  • 1 pk fersk gjær eller tørrgjær
  • 100 g helmelk

Produkter i oppskriften

Olivero Stek- og bakemargarin 400g