Lutefisk, bacon og poteter – noen smarte knep for effektiv servering

Enkelt
min.
Lutefisk er norsk juletradisjon og den tukler man ikke for mye med. Her finner du enkle oppskrifter på tilberedning av selve fisken og ertestuingen i tillegg til et par gode kokkeknep med Olivero til både potetene og baconet. Oppskriften her er til 10 personer - 2 serveringer pr person
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du 

Renskjær fisken og del filetene i passe stykker slik at du får en stor førstegangsservering og et litt mindre stykke andre gang. Rikelig førstegangsservering er gjerne ca 550g og andregangsservering ca 350g.

Legg fisken i en hullbakk og dryss over godt med salt. La gjerne fisken stå med saltet på i 4 timer. Tilberedes med damp i ovnen på 92°C i ca 12-15 minutter.

Lag beurre monté ved å koke opp vann og pisk inn 500g Olivero. Legg i de ferdig kokte og skrelte potetene. Dette er en fin måte å varmeholde potetene på som både tilfører smak og gjør at de holder seg lenger.

Frosne erter gis et oppkok i en kjele med 2ss vann og 100g Olivero. Kjør de sammen så grovt eller fint du ønsker med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Bacon terninger stekes i litt Olivero. Smelt inn resten av Oliveroen slik at baconet «svømmer».

Serveres med ønsket tilbehør som for eksempel sennep, brunost, sennepssaus, pepper osv

  • Vær OBS på at noe av fisken  forsvinner i avskjær/renskjæring

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero Stek- og bakemargarin 400g