Kveitefilet servert på Delikat bønnesalat

Enkelt
min.
Ulf Inge Vien sin månedens kokk - oppskrift er en rett han har satt på menyen på Slobrua. Kjempegod og enkel. Rett og slett en fin måte å sette fisk som vil glede gjestene dine på menyen.

Slik gjør du

Fisk:

Fileter og skjær opp kveitefileten i to biter så det blir cirka 200 g. per porsjon.

Legg deretter filetene i en form, krydre med litt salt og pepper, ha over litt hakket vårløk og cherrytomat.

Settes i ovn på 130 grader og bakes til de har en kjernevarme på 48 grader. La fisken stå og hvile til kjernevarmen når 55 grader.

Hvitvinssaus:

Skrell og finhakk løken og stek den myk i Oliverio i en kasserolle.
Ha i hvitvin og reduser til det halveres.

Tilsett fiskekraft og fløte, og kok opp på nytt.
Sil sausen og ha den tilbake i en kjele.
Rør ut maizenamelet i litt vann, og rør dette ut i sausen.                                                                                                                             Kok opp og smak tl med salt og pepper.

Bønnesalat:
Ta cirka 130 g. bønnesalat og varm denne lett i en panne med litt olivenolje rett før servering.

Serveres med kokte poteter

 

Nyt maten!

 

 

 

 

Antall porsjoner: