Månedens oppskrift: Miriams sild i potetlefse

Enkelt
30 min.
Miriam Østvik Jenssen er tidligere kokk på Bagatelle i Oslo, har reist landet rundt med tv-programmet Hellstrøm rydder opp og kan skilte med fem år på Det Norske Kokkelandslaget. Her deler hun en av sine favorittoppskrifter: sild i potetlefse med deilig tilbehør. Disse potetlefsene er gode som lunsjrett, som en liten forrett eller som en del av en fingermatbuffet.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du:

Kok eller damp potetene møre.

Stek tørre rugsmuler sprø og gylne i Mills Soyaolje. Legg dem over på et kjøkkenpapir og la overflødig olje trekke vekk.

Avkjøl og del potetene opp i terninger. Vend dem godt inn i rømme og tilsett rikelig med dill, gressløk og pepperrot. Smak til med salt og pepper.

Legg sildefiletene i midten av en potetlefse og fyll opp med potetsalat. Topp med rødløk og sprøstekte rugsmuler. Rull potetlefsen sammen og server.

Antall porsjoner:

  • 500 g gode poteter, for eksempel mandelpotet
  • 5 skiver rugbrød, smuldret opp
  • 4 ss Mills Soyaolje 10 l
  • 200 g rømme
  • 1 liten bunt dill, grovhakket
  • 1 liten bunt gressløk, grovhakket
  • 1 ss pepperrot, revet
  • Salt og pepper
  • 1 liten rødløk i ringer
  • 1 spann Delikat Sursild 6x1300 g
  • 10 stk potetlefser (flatbrød og rugbrød kan også brukes)