Øyvind Jensens oksekjake med asiatisk glace og potetmos

Middels
300 min.
Disse oksekjakene har fått en smakfull asiatisk glace og serveres med ovnsbakte grønnsaker og potetmos. Gi oksekjakene lang tid i ovnen, så får du et nydelig mørt og saftig kjøtt – akkurat slik Øyvind Jensen, kjøkkensjef på Thon Hotel Oslo Airport, gjør det.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. OKSEKJAKER:

    Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme.

    Gni oksekjakene inn med salt og pepper, og brun dem i stekepannen i cirka 2 minutter på begge sider, til de får en fin stekeskorpe. Legg oksekjakene over i en ildfast form.

    Del opp gulrøttene, kålroten og selleriroten i middels store biter og brun de i et par minutter før du legger de i den ildfaste formen sammen med oksekjakene.

    Del opp purreløk i skiver, og ha dem over i den ildfaste formen sammen med laurbærblader, hel pepper, rødvin og vann. Ha i mer vann om oksekjakene ikke er dekket av væske.

    Sett den ildfaste formen på midterste rille i stekeovnen i 12 timer, gjerne natten over. Om du ønsker kortere tilberedningstid, kan du øke varmen til for eksempel 140 grader og la de steke i 4 timer.

    Ta ut oksekjakene og sil av kraften over i en kasserolle. Kok kraften på middels høy varme til den er redusert til cirka halvparten.

  2. OVNSBAKTE GRØNNSAKER:

    Varm opp ovnen til 200 grader.

    Skrell gulrøttene, kålroten og pastinakken, og del i middels store biter på cirka 3×3 centimeter.

    Ha Flytende Melange i en ildfast form og legg gulrøttene, kålroten og pastinakken i formen. Krydre med salt og pepper.

    Stek på midterste rille i cirka 30 minutter, til grønnsakene er møre og har en fin stekeskorpe.

  3. SAUS:

    Reduser varmen på kasserollen med den reduserte kraften til middels lav, og tilsett Mills Peanut Butter og soyasaus.

    Rør inn Melange, og pass på at ikke sausen koker.

  4. POTETMOS:

    Lag Mills Potetmos med gressløk etter anvisning på pakken og server med rotgrønnsaker og potetmos med gressløk.

Antall porsjoner: