Poke Bowl med laks, quinoa og sriracha-aioli

Enkelt
20 min.
Poke Bowl dukker stadig opp på menyene rundt omkring. Det er ikke rart, en god Poke bowl har masser av smak og bugner av sunne råvarer. Her har vi basert den på vår Delikat quinoasalat og fersk, marinert laks. Denne retten er lett å lage og lett å variere. Så sett en Poke bowl på din lunsjmeny, gjestene dine vil virkelig sette pris på det.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Begynn med å marinere laksen;

    Del laksen i terninger eller skiver.

    Bland sammen ingefær, sitronsaft og soyasaus og kjør dette i en blender.

    Slå marinaden over laksen og la det marinere i 5 min rett før den skal serveres.

    Kutt mango (Tips til å skrelle mango), avokado, slangeagurk og vårløk i små biter.

    Rist cashewnøtter i stekepannen til de blir lett gylne.

    Legg Quinoasalat, mango, avokado, agurk, vårløk pent opp i en porsjonsbolle – lagvis eller ved siden av hverandre. Avslutt med laksen.

  2. Dryss over edamamebønner, granateplekjerner (så enkelt får du ut granateplekjernene uten søl), ristende cashewnøtter og ristede sesamfrø.

    Pynt med litt frisk koriander

    Sriracha aiolien lager du enkelt slik;

    Bland sammen Mills Sandwichmajones Aioli med saften fra en lime. Smak til med Srirachasaus (begynn forsiktig og smak til, den er sterk).

    Dress Poke bowlen med litt av Sriracha aiolien. Server resten i en skål ved siden av.

     

Antall porsjoner:

  • 800 g Delikat Quinoasalat 3x1,5 kg
  • 30 g Mango
  • 20 g Avocado
  • 10 g Vårløk
  • 20 g Slangeagurk
  • 20 g Edamamebønner
  • Granateplekjerner
  • Ristede sesamfrø
  • Cashewnøtter
  • 800 g Fersk laksefilet
  • MARINADE TIL LAKSEN
  • 170 g Sushi-ingefær
  • 100 g Sitronsaft
  • 50 g Saltredusert soya
  • SRIRACHA AIOLI
  • Mills Sandwichmajones Aioli 5x900 g
  • 1 stk Lime
  • 10 g Go tan Srirachasaus
  • PYNT
  • Frisk Koriander