Potet- og purreløksuppe med trøffel

Enkelt
30 min.
Denne potet- og purreløksuppen har vi jevnet med vår Rydbergs Trøffelmajones. Resultatet er en myk, kremet suppe med den lille luksuriøse smaken av trøffel. Bruker du grønnsakskraft er den et godt vegetaralternativ. Denne suppen holder seg fint varm i et vannbad, bare pass på at den ikke koker. Den milde smaken på suppen gjør også at det er mange typer garnityr som passer til. Her er det bare er bare å slippe fantasien løs og bruke det man har tilgjengelig.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du 

Del potet og purreløk i terninger. Bruk gjerne bare det hvite av purren. Husk isåfall å bruke den grønne delen av purren i en annen rett, f.eks en potetsalat eller omelett.

Kok det i kraften til det er mørt.

Bland i majonesen og kjør det sammen med en blender eller stavmikser.

Smak til med salt og pepper.

Greit å vite:  Suppen kan gjerne holdes varm i et vannbad eller lign., men må ikke koke.

TIPS

Litt olivenolje over suppen ved servering ser bar ut og gir et litt dypere smaksbilde.

Kan serveres med stekt bacon eller spekeskinke som garnityr.

Smaker godt med egg eller kyllingbiter i om det er ønskelig med mer proteiner.

 

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Rydbergs Trøffelmajones