Råsyltet sopp

Enkelt
min.
Sylting er en enkel og fin måte å bruke opp sopp om det er noe til overs. Benyttes som tilbehør til kalde og varme retter, eller i en blandet salat.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du 

Kok opp alle ingrediensene og kjøl ned laken.

Det er viktig å benytte helt rene glass, de må skåldes med kokene vann før bruk.

Når glasset er desinfisert legges ferdig renset sopp i glassene.

Det er viktig å fylle glasset helt, press så mye sopp i som mulig, da denne vil minke betraktelig i laken.

Deretter kan den kalde laken helles over, og glasset settes på kjøl.

Må stå min en uke og blir bedre desto lenger den står.

Antall porsjoner:

  • 10 dl eddik
  • 10 dl sukker
  • 20 dl vann
  • 10 stk laurbærblad
  • 15 stk hele enerbær
  • 3 ts salt
  • Mye god sopp