Salt karamellsaus

Enkelt
25 min.
Kombinasjonen av søt, fyldig karamell og et hint av salt er vel nærmest uimotståelig. Her får du oppskriften på en fyldig salt karamellsaus. Bruk den i desserter, på iskrem eller bakverk. Konsistensen på sausen avgjøres av hva du skla brukes den til. Kokelengden tilpasses deretter. Hvis karamellen skal brukes som saus kokes den i 1 minutt, mens til bruk i en kake må den være tykkere og kokes i ca 4-5 minutter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du

Rør sammen sukker, vann og glykose i en stålkjele. (OBS: ikke teflon)

Sett kjelen på høy varme og la stå uten at du rører. Du skal kun vende på kjelen for å forhindre at sukkeret krystalliseres.

La sukker og vann boble til sukkeret smelter. Etter en liten stund er sukkeret en gylden karamell. Desto mørkere i farge, dess bitrere karamell.

Skru temperaturen ned – for å ha helt kontroll; skyv kjelen av platen.

Tilsett Olivero og rør det inn. Sett kjelen på medium varme igjen.

Varm opp fløten i en egen kjele og tilsett litt av gangen.

Når all fløten er i lar du karamellen småkoke i 2-3 minutter. Desto lenger karamellen koker, dess stivere blir den når den er kald. Karamellen vil alltid bli noe stivere når den er avkjølt enn når den er varm, så ikke la den koke for lenge. Hvis karamellen skal brukes som saus kokes den i 1 minutt, mens til bruk i en kake må den være tykkere og kokes i ca 4-5 minutter.

Tilsett saltet.

Sil karamellen slik at eventuelle sukkerklumper som ikke har løst seg helt opp blir fjernet.

Hell karamellen over i et Norgesglass eller i en beholder som er lufttett. Kan oppbevares i kjøleskap.

Romtempereres før bruk.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero Stek- og bakemargarin 400g