Dansk Sennepspickels

Enkelt
5 min.
Dansk Sennepspickles er en fin måte å bruke grønnsaker som har blitt til overs. Serveres som tilbehør til varmeretter, eller på gode smørbrød.
Disse pickelsene er også perfekte for å lage sin egen remulade. Vi har lagt inn en kjapp fremgangsmåte nederst i instruksjonen
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du 

Rens grønnsaker, bruk det du har tilgjengelig, når du rydder i grønnsakshyllen.

Skjær grønnsakene i små biter.

Hell eddik, sukker og salt i en kjele og kok opp til sukkeret er oppløst.

Legg alle grønnsaker i laken og gi dem et oppkok. Rør inn sennep og krydder og la det koke et par minutter mens du rører i kjelen. Smak til med salt og pepper.

Fyll pickelsene i helt rene glass (de bør skåldes i kokenende vann).

Oppbevares på kjøl.

Pickelsene blir bedre av å stå i et par dager før de tas i bruk.

Pickles kan holde seg i 2-3 måneder på kjøl.

Disse pickelsene er perfekte for å lage sin egen remulade. Kjør pickels med stavmikser og bland inn majones. Smak til med salt og pepper. Om du ønsker en ekstra smaksdimensjon tilsett sylteagurk og/eller kapers.

Mills ekte majones eller Mills spesialmajones kan fint brukes her

Holder seg å kjøl i et par dager.

Antall porsjoner:

  • 6,5 dl eddik
  • 450 g sukker
  • 2 ts salt
  • 20 g sennep
  • 10 g curry
  • 5 g gurkemeie
  • 8 g paprikapulver
  • 2 kg rensede grønnsaker, f.eks gulrot, blomkål, stangselleri, paprika og løk