Skrei med Olivero urteskorpe og ratatouille

Enkelt
45 min.
Sett fersk skrei på lunsjmenyen. En urteskorpe med Olivero bidrar til at du kan by på en fiskerett med masse smak. Kombinert med Delikat ratatoille, stekte sitroner og nydampede blåskjell er det nesten en komplett rett. Den trenger bare enkelt tilbehør som kokte poteter, ris eller godt brød smurt med Olivero. Det er også gode muligheter for variasjon, blåskjellene kan f.eks byttes ut med reker, eller om du ønsker færre allergener kan skalldyrene droppes helt. Uansett, det blir en enkel rett å sette på menyen.
Vurder oppskriften
Få oppskriften

Slik gjør du

Start med å lage urteskorpen;

Kjør Olivero, parmesan, urter og brødrasp sammen til en slett masse.

Smør urtemassen utover en skinnfri skreiside.

Bak hele siden i ovnen på 160 grader i 20 minutter.

Dette gjør du med sitronen;

Del sitronen i 2 og stek den med snittflaten ned i tørr stekepannen til den er karamellisert

Tilbered blåskjellene;

Damp blåskjell i en egen kasserolle med litt hvitvin og finhakket sjalottløk . Damp til skjellene åpner seg.

Øs gjerne kraften fra blåskjellene over retten til slutt.

Ratatouillen;

Delikat ratatouille er klar til bruk, bare varm den opp.

Sett sammen retten;

Start med ratatouillen, anrett skreien over sammen med sitronen og avslutt med blåskjellene.

Denne retten kan serveres som hel fisk i en gastronormform eller ferdig porsjonert

Et lite tips; server gjerne denne retten med kokte poteter

Antall porsjoner: