Skrei med soyasmør

Enkelt
5 min.
Soyasmør basert på Olivero er et litt anderledes og spennende alternativ som saus til fiskeretter. Her har vi brukt den til skrei i velkjent kombinasjon med spinat og potetmos.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du 

Del fisken i porsjonsbiter. Beregne 180g skrei pr person til en hovedrett.

Fisken bakes på 160°C i 10-12 minutter.

Lag potetmos* ved på koke poteter, mos dem og bland med melk og Olivero. Smak til med salt og pepper.

Fres sjalottløk og hvitløk på lav varme til det er mykt i en liten sausekasserolle. Tilsett soya og Ketjap Manis og tilslutt ingefær.

150g Olivero brunes i en kasserolle for seg selv og tilsettes sausen uten å røre.

Hold sausen varm til servering.

Spinaten stekes i en medium varm panne ganske raskt med en liten skje Olivero.

Vil gjøre retten litt mer avansert kan du gjerne strø over litt sprøstekte potetbiter, bacon, tørket grønnkål elign.

* Hvis du har tidsnød og skal lage mange porsjoner kan du selvsagt bruke vår Mills Potetmos til denne retten.

Antall porsjoner:

  • 1,8 kg renskåret skreifilet
  • 1 kg kokte og skrelte mandelpoteter
  • 3 dl melk
  • 400 g Olivero Stek- og bakemargarin 400g
  • 100 g finhakket sjalottløk
  • 30 g finhakket hvitløk
  • 150 g saltredusert soya
  • 100 g Ketjap Manis
  • 30 g revet fersk ingefær
  • 500 g fersk spinat
  • salt
  • pepper

Produkter i oppskriften

Olivero Stek- og bakemargarin 400g