Månedens oppskrift: Stephan Härdis syrlige majones med stavmikser

Enkelt
10 min.
Stephan Härdi har jobbet som kokk på ulike kjøkken verden over, fra Beijing til Brüssel og nå i Bjørvika i Oslo. Her deler han sin beste oppskrift på majones - en syrlig variant som kan lages på 10 minutter med stavmikser. Perfekt til smørbrød, sandwicher eller som tilbehør til skalldyr.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Romtemperer råvarene før du lager majonesen.

Ha alle ingredienser, unntatt olje, sitronsaft og cayennepepper, i en rund, smal og høy beholder. For eksempel et miksebeger.

Kjør stavmikser og tilsett olje til majonesen blir tykk.

Bruk eventuelt litt vann om du liker den litt tynnere.

Smak til med sitronsaft og cayennepepper og eventuelt mer salt.

Obs! Salt løser seg ikke like raskt opp i majones som i annen væske, så vent litt før du smaker igjen, ellers kan det fort bli for salt.

Antall porsjoner:

  • 3 eggeplommer
  • 1 egg
  • 3 ss eplesidereddik
  • 2 ss dijonsennep
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 4 dl Mills Soyaolje 10 l
  • Sitronsaft
  • Cayennepepper

Produkter i oppskriften

soyaolje 10 l

Mills Soyaolje 10 l